HardwareZe světa IT

Největší iPad je na světě, spolu s ním nový iPad mini

ipad pro e1466930376973

Právě probíhá už skoro legendární událost. Je to Apple Keynote. Jedná se o představování nových produktů společnosti, kterou někteří nenávidí a někteří milují. Všichni se ale shodnou na tom, že keynotes jsou doménou Applu a je to vždycky skvělá podívaná. Pokud byste se také rádi koukali, na stránkách Apple je živý přenos.

Pro nepodporované prohlížeče máme odkaz, který vás vezme do přehrávače VLC a spustí stream v něm (nainstalovaný VLC je podmínkou). Zatím Apple představil dvě nová zařízení, která patří do řady iPad. První z nich je nová verze iPadu mini. Jmenuje se iPad mini 4.

ipad pro screen size

12,9 palce je odpověď na otázku, jak velký je největší iPad na světě

Nový iPad mini 4 je podle slov Applu hardwarově iPad Air 2 zmenšený do těla 7,9 palcového tabletu. Veškerý výkon, který iPad Air 2 poskytuje tak můžou užít ti, co nejsou ochotni tahat sebou velký tablet. Zároveň s představením se světu ukázaly i nové ceny iPadů. Vše začíná “starým“ iPadem mini s cenou 269 dolarů. Nově představený iPad mini 4 bude k dostání za 399 dolarů.

To je necelých 10 tisíc korun za výkon velkého iPadu Air 2. Co se cen velkých iPadů týče, Air 2 je k dostání za 499 dolarů.Na jedné straně nový malý iPad, na straně druhé je tu zatím největší představený iPad vůbec. Jmenuje se iPad Pro. Displej dosáhnul na úhlopříčku 12,9 palce. To je více, než naposled představený 12ti palcový MacBook. Rozlišení tohoto velkého displeje je 2 732 × 2 048. Poměr stran je 4:3 a na displej se vešlo 5,6 milionu obrazových bodů.

Kromě jiného iPad Pro obsahuje čtečku otisku prstů TouchID, která je tolik oblíbená. Výkon zařízení obstarává procesor Apple A9X. Apple rád ukazuje výkonnost nového procesoru tím, že říká kolikrát je výkonnější než předchozí generace. Tenhle poskytuje 1,8krát větší výkon, než předchozí verze.

Baterie v tomto iPadu by měl udržet zařízení při chodu až 10 hodin, což je, vzhledem k velikosti displeje, úctyhodná hodnota. Takový výkon a obrazovka si skoro říkají o pořádnou klávesnici. Ta se k iPadu připojuje magnetickým konektorem, takže už nebude vysávat energii skrz Bluetooth. Nové příslušenství je také Apple Pencil, což je stylus navržený přímo pro práci s novým iPadem.

Sledujte nás dál, pro další informace o novinkách od Applu tady, nebo na naší Facebookové stránce. Sdílejte článek a napište nám, co si o nových iPadech myslíte.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

1 Comment

  1. Nový iPad vypadá opravdu skvěle, hned jak bude v prodeji jdu pro něj 🙂

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Hardware