HardwareZe světa IT

Samsung na MWC 2016 překvapil a se svým Connect Autem se dostává do aut

original logo samsung by 18cjoj d73ybtj

Tak jako LG nebo Huawei, také Samsung se pochlubil s novinkami. Kdo by čekal ovšem nějaký nadupaný tablet nebo chytrý telefon, samozřejmě mimo očekávané Galaxy S7, bude na omylu. Samsung je znám jako výrobce televizorů, mobilních zařízení atd. Toto je zkrátka prostředí, kde se cítí jako ryba ve vodě. Tím spíše překvapil svou novinkou Connect Auto, která se orientuje na úplně jiný segment. Ano, slouží lidem a má jim usnadnit práci. Jedná se ale o příslušenství k autu.

Samsung Connect Auto

Samsung Connect Auto

Samsung Connect Auto vnímejme jako ucelený balíček, který zahrnuje služby a produkty pro motoristy. Cílem tohoto řešení je poskytnout zefektivnění využívání automobilů. Zařízení může z kraje připomínat, dnes již běžně a za pár stovek dostupné, diagnostické jednotky do automobilů, které se pomocí bluetooth spojí s vaším mobilním telefonem a zjistí skryté problémy ve vašem voze. A je tomu opravdu tak, jedna z funkcí taková opravdu je.

Connect Auto se připojuje do standardizovaného, diagnostického konektoru (OBD II) ve vozidle a nabídne tak uživateli okamžitá upozornění, která dopomohou na základě algoritmů a geo-fencingu, ke zlepší stylu řízení, tedy efektivnější a bezpečnější jízdě. Opusťme ale nudnou diagnostiku vozu. Samsung nezapomněl ani na rozměr zábavy a přiblížil se tak k tomu, jak jeho značku známe a vnímáme. Samsung Connect Auto poskytuje wifi připojení, takže vytvoří ve voze hotspot, na který se bude každý cestující připojit a být online.

Pokud byla zmíněna ona bezpečnost, pak je nutno zmínit KNOX. Pod tímto označením se skrývá mobilní bezpečnostní platforma, která ochraňuje citlivá data a zabezpečuje hardware. Na druhé straně je Tizen OS, který dává vývojářům a následně uživatelům, možnost nad ovládáním a využíváním zařízení. Pokud toto všechno složím dohromady, získáme tak například vlastnost, kdy automobil upozorní zvolené kontakty v případě nouze (nehoda, technické problémy). Další užitečnou funkcí je geolokační služba, která za pomoci aplikace Find My Car, umožní najít vaše vozidlo.

Samsung Connect Auto

Samsung Connect Auto

Vraťme se ale k jednotlivým službám. Zmíněna byla možnost hot-spotu, který zamezí nudě ve voze a už například od svých ratolestí neuslyšíte onu pověstnou větu „Už tam budem?“. Otřeli jsme se o diagnostiku vozu a získávání doporučení k řešení případných závad. Mezi další zajímavé funkce a s tím spojené služby patří například Usage Based Insurance. Jde jednoduše o sdílení informací o využívání automobilu na jehož základě může uživatel získat výhodnou nabídku pojišťovacích či asistenčních služeb. Dále je to také možnost, jak například u flotily služebních aut vést knihu jízd atp.

Jak se vám toto příslušenství zamlouvá? Líbí se vám jeho myšlenka a účel nebo ho spíše vnímáte jako zásah do soukromí a nepořídili byste si ho. Podělte se o vaše názory v komentářích pod článkem.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Hardware