Internet

YouTube Premium zdražuje. Poradíme jak ušetřit

youtube-logo-1200
Foto: pixabay.com, Tag: YouTube

YouTube Premium se v posledních letech stal jednou z nejoblíbenějších služeb pro ty, kteří chtějí bez reklam a s dalšími výhodami užívat obsah na YouTube. Kromě odstranění reklam nabízí Premium také možnost stahování videí pro offline sledování, přehrávání na pozadí a přístup k YouTube Music bez reklam. Nicméně, v poslední době YouTube oznámil zvýšení ceny této služby, což přimělo mnoho uživatelů zvažovat, jak ušetřit nebo přejít na alternativy.

Proč služba nyní zdražuje?

Důvody pro zvýšení cen mohou být různé, včetně vyšších nákladů na infrastrukturu, vyšší ceny za práva na hudbu, kterou YouTube Music nabízí, a tlak na zvýšení ziskovosti. Google, vlastník YouTube, také čelí konkurenci ze strany dalších streamovacích služeb, jako jsou Spotify, Apple Music nebo Netflix, což může motivovat k úpravě cenové struktury.

Dalším faktorem může být také zvyšující se očekávání uživatelů. S více funkcemi a obsáhlejší knihovnou je YouTube Premium službou, která se snaží konkurovat těm nejlepším na trhu.

Kolik tarif Premium stojí nyní?

Ceny YouTube Premium se liší v závislosti na regionu. V České republice byla měsíční předplatná cena 239 Kč (platba přes obchod App Store), ale po zdražení může tato částka narůst. Zdražení se většinou pohybuje mezi 10-30 % v závislosti na místním trhu a měně. Některé regiony však zažily i vyšší nárůst cen. Nová cena je firmou stanovena na 269 Kč měsíčně.

YouTube Premium zdražuje. Poradíme jak ušetřit
YouTube Premium zdražuje. Poradíme jak ušetřit

YouTube také nabízí rodinné tarify, které mohou být cenově výhodnější, pokud službu sdílíte s více členy domácnosti. Například rodinný plán umožňuje až 5 členům domácnosti přístup za jednu zvýhodněnou cenu. Tento plán stál 359 Kč, odteď je za 509 Kč měsíčně. Pokud ale chcete na předplatném ušetřit, lze jej přímo na webu koupit za 209 Kč měsíčně. Máme zde i návod, jak je možné sledovat YouTube bez reklam zdarma.

Jak dále ušetřit na YouTube Premium?

Pokud si přesto chcete užívat výhod YouTube Premium, existuje několik způsobů, jak ušetřit:

1. Využijte rodinný tarif

Rodinný tarif je ideální možností, pokud máte ve své domácnosti více lidí, kteří využívají YouTube. Místo placení jednotlivých předplatných můžete sdílet jedno rodinné za nižší cenu na osobu.

2. Student Discount

YouTube Premium nabízí slevu pro studenty, což může být skvělá příležitost pro mladší uživatele. Podmínkou je doložení statusu studenta prostřednictvím služby SheerID, kterou YouTube využívá pro ověření.

3. Předplacené karty a dárkové kódy

Pokud chcete ušetřit dlouhodobě, můžete zkusit najít slevové nebo dárkové kódy na YouTube Premium. Čas od času bývají k dispozici různé nabídky nebo akce, které sníží cenu.

4. Alternativy k YouTube Premium

Zvažte, zda opravdu potřebujete všechny funkce YouTube Premium. Například možnost blokování reklam lze částečně vyřešit pomocí rozšíření v prohlížeči (např. AdBlock). Pro offline sledování videí existují jiné aplikace, které umožňují stahovat videa legálně.

5. Sdílení s přáteli

Podobně jako u rodinného tarifu můžete zvážit sdílení předplatného s přáteli, pokud YouTube umožňuje přidat další členy do vašeho plánu. To může výrazně snížit měsíční náklady na jednotlivce.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Internet