Ze světa IT

Tablet „Leopard“: Šelma za 2 000 Kč

Jak jsme psali v jednom z předchozích článků o výběru tabletu z Číny, levných tabletů je nepřeberné množství – otázkou tedy je, čím mohou nové modely zaujmout? Inu, jak tomu je tomu odedávna, rozhoduje poměr cena / výkon. S částkou 2 000 Kč nelze očekávat nejmodernější techniku a dokonalé zpracování, nicméně  je to rozumná částka, za kterou dostanete slušně vybavený produkt.

Tablet Leopard - Levná vstupenka do světa tabletů

Dodavatelem tohoto přístroje je eshop Chinavasion.com, za necelých 100$ (1885 Kč) dostanete displej o velikosti 7″ a rozlišení 1024 x 600 bodů. O poměrně svižný chod Androidu 4.1 Jelly Bean se stará dvoujádrový procesor o taktu 1 GHz, jež je doplněný o 1 GB RAM. Interní 8 gigabajtová paměť jde díky slotu pro microSD karty navýšit až na 32 GB.

Přítomnost VGA  kamerky pro videohovory nepřekvapí, stejně jako možnost připojit USB klíčenku či jiná zařízení pomocí dodávané redukce. Co ale rozhodně nepotěší je baterie – její kapacita 2 000 mAh zajistí pouhé 4 hodiny provozu na jedno nabití, což je u tabletu velice málo. Dále budete muset oželet i chybějící Bluetooth modul, který jde však směle nahradit WiFi technologií.

7″ palcovým tabletům stále kraluje Nexus 7, který sice stojí dvojnásobek, ale také je dvojnásobně lepší, než „Leopard“ – a to skoro ve všech ohledech. Sdělte nám prosím vaše názory na tento produkt do komentářů pod článkem, nebo na našich Google+ stránkách. Děkujeme za každou projevenou aktivitu.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Ze světa IT