Mobilní telefony

Huawei představí své hodinky

huawei logo single sede
Foto: Huawei

Již zítra oficiálně startuje MWC 2015 (Mobile World Congress 2015) v Barceloně, sledovat ho můžete pod hashtagem #MWC15. To ale nebrání tomu, že se již v neděli, tedy dnes, můžeme těšit na tiskové konference v podobě jihokorejských výrobců. To ale není vše! Společnost Huawei se rozhodla jít také s trendem chytrých hodinek a na trh připravuje své nové luxusní hodinky Huawei Watch s Androidem Wear.

Tělo nabídne klasický kulatý design, který podtrhuje krásu kovových hodinek. To třeba Apple jde tak trochu jiným směrem, sice nabídl luxus za 20 000 dolarů, ale design ve tvaru obdélníku je přece jen tak trochu nepraktický. Může se jevit jako dobrý pomocník při vykreslování textu, nicméně, jak známe hodinky, odjakživa byly kulaté. Výrobce na přední straně využil kvalitu a tvrdost safírového sklíčka. Zní to lákavě.

Hodinky Huawei Watch

Jak již bylo zmíněno, chytré hodinky mají kulatý ciferník s průměrem 42 mm – standardní velikost pro velké a tradiční náramkové hodinky, které nabízí svědomitost a luxus. Displej má rozlišení 400 x 400 pixelů, AMOLED technologii a úhlopříčku 1,4 palce. Výkon zajišťuje čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 400 s taktem 1,2 GHz. Zadní vrátka mu drží 512MB RAM, data lze ukládat na 4GB vnitřní úložiště.

Firma také neoficiálně uvedla, že se na trhu hodinky objeví pásky ve dvou nositelných provedeních. Proto, aby nadchla mužské a dámské zákazníky, nabízí dvě možnosti šířek pásku – 21 mm a 18 mm. Tak, aby se přizpůsobily pánskému a dámskému zápěstí. Na tomto obrázku se můžete podívat na další varianty hodinek. Podle prvních obrázků budou mít Watch také měřič srdečního tepu, módy zobrazení si můžete prohlédnout zde.

A jak je to tedy s těmi videi? Na YouTube se před několika dny objevily dvě videa, která byla dostupná na oficiálním kanálu společnosti. Ty jsou dnes však nedostupné – soukromé, může se jednat o marketingový tah, který by měl nalákat další zvědavce na barcelonský veletrh ve Španělsku? To se samozřejmě nechme překvapit. Možná, že se v podobě společnosti Huawei můžeme těšit na ještě další a další překvapení, třeba na uvedení nového vlajkového smartphonu s modelovým označením Ascend P8? A nebo se tak stane 15. dubna v Londýně? Což je asi pravděpodobnější.

A co barvy? K dispozici budou tři barevné varianty hodinek. Systém? Pohon zajistí operačním systémem Android Wear a přináší až 40 vlastních designů ciferníku. Oficiální tisková konference se bude konat na Mobile World Congressu v Barceloně – přesněji ve 13:30 – 1. března 2015, jen několik hodin předtím, než tchajwanské HTC oficiálně představí svůj nový smartphone One (M9). Své novinky o něco dříve představí i LG, následuje Samsung Unpacked, kde bude k vidění Galaxy S6 a nový S6 Edge. Představí své chytré hodinky třeba i HTC? To se nechme překvapit. Barcelonské promo video a historii designu hodinek můžete shlédnout zde.

Hodinky budou v prodeji v létě letošního roku. Cena zatím není stanovena, ale předpokládá se, že budou stát necelých 6 tisíc korun. Jak to s nimi dopadne je ještě víceméně ve hvězdách ale budeme Číňanům držet palce, aby se jim vstup s takto atypickým segmentem povedl a prodali mnoho a mnoho kusů nejen na své dceřiné půdě. Hodně zdaru mobilnímu segmentu.

Nedělní program MWC? Od 10:00 startuje Acer, v 13:30 nabídne své informace Huawei, v 16:00 se můžeme těšit na novinky od tchajwanského HTC, v 16:00 nabídne své novinky a trendy Alcatel a ve večerních hodinách nabídne informace jihokorejský Samsung. Ještě před oficiálním začátkem se tedy můžete těšit na pořádnou mobilní nálož informací.

Jak se vám nové hodinky od Huawei líbí? Pokud by jste si chytré hodinky kupovali, budou kulaté a nebo ve tvaru obdélníku? Máte raději kožený pásek a nebo prahnete po pevnosti kovového? Jaká bude výdrž a prodejní cena? Má smysl si takovéto technologické kousky vůbec kupovat? O to se můžete podělit do komentářů pod tímto článkem. Děkujeme.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Mobilní telefony