HardwareZe světa IT

Je to placka od Googlu, ale nejmenuje se Nexus, co to je?

Minulý týden proběhla tisková konference společnosti Googlu. Kromě představeného nového Nexusu, který vyrábí Huawei, tam zazněla i dobrá zpráva pro vývojáře. Do teď, když vývojář vytvořil aplikaci, jejíž instalační balíček by byl větší než 50 MB, musel udělat menší instalaci a pak nechat uživatele, aby si stáhnul dodatečný balík dat, který mohl mít klidně přes gigabajt. Často to tak bylo, třeba u her.

Nová pravidla mu dovolují udělat instalační balík až o velikosti 100 MB, pokud jde o aplikaci, nebo hru pro Android 4.0 a vyšší. Pokud mu ani to nebude stačit, má možnost využít až dva další balíky dat do velikosti 2 GB na každý. To velkému množství vývojářů usnadní práci a nám zrychlí celý instalační proces.

pixecc

Má skvělé rozlišení, USB typu C a nabíjí klávesnici indukcí.

V nadpisu tohoto článku jsme položili otázku. Je to placka od Googlu, ale není to Nexus, co to je? Nebudeme nikoho napínat, jde o tablet a jmenuje se Pixel C. Název Pixel není mobilnímu nadšenci nijak neznámý. Šlo o Chromebooky a stejný tým, který je vyrobil, pracoval i na tomto novém tabletu, který má dle slov Googlu cílit na produktivitu. Celé zařízení není od konstrukce notebooku úplně vzdáleno.

Je to tablet v kombinaci s klávesnicí. Až na to, že nejsou propojeny hardwarově, ale pouze magnety. Magnety tak silnými, že zabrání nechtěnému oddělení. Jak to bude fungovat v praxi, na to si počkáme. Baterie v klávesnici se nabíjí nezvykle. Nabíjí ji totiž samotný tablet a to bezdrátově.

pixelc_ceny

Kdo by čekal, že název Pixel zavání systémem ChromeOS, který byl v Chromeboocích a vyznačoval se tím, že celá práce probíhá v cloudu a pomocí webových aplikací, ten by se zmýlil. V tabletu Pixel C se nachází Android ve verzi 6.0. Tablet je slušně vybavený. O výkon se stará procesor do Nvidie Tegra X1, spolu se 3 GB operační paměti. To je dostatečná kombinace na běžnou a plynulou práci a po práci na nějakou tu pořádnou hru.

Tu pěknou hru si uživatelé zahrají na displeji s rozlišením 1800 x 2560 bodů a jemností 308 ppi. Zařízení se nabíjí pomocí nejnovějšího USB typu C, která je nejenom oboustranné, ale hlavně rychlé. Na trh přijde do Vánoc a bude ve dvou variantách, 32 GB a 64 GB. První varianta vyjde zhruba na 12 600 Kč a ta větší stojí asi o 2 a půl tisíce korun více. Klávesnice se bude prodávat zvlášť za necelé 4 tisíce korun.

Tablet má být konkurencí pro Surface od Microsoftu a iPad Pro od Applu. Myslíte, že má proti těmto dvěma šanci? Koupili byste ho, nebo dáváte přednost zmíněným alternativám? Napište nám do komentářů a sdílejte článek. 

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Hardware