Mobilní telefonyZe světa IT

Vodafone stvořil 945ku

vodafone logo final
Foto: Vodafone

Vodafone v pondělí oznámil svůj nový telefon s označením Vodafone 945.

Je to nástupce staršího modelu 845, který ovšem přináší mnoho změn. Oproti svému bráškovi dostal do vínku větší displej o úhlopříčce 3,2 palců a již není rezistivní (odporový) ale kapacitní, což umožňuje pohodlnější ovládání prstem a také možnost více dotyků najednou.

and voda freebit

V těle mu koluje Android ve verzi 2,1. Samozřejmostí je přístup k marketu, kde je možné stahovat desítky tisíc aplikací pro váš telefon. Vodafone píše o 5 MP fotoaparátu s přisvětlovací diodou, WiFi a 300MB vnitřní pamětí. Nebude chybět ani slot pro microSD kartu s maximální kapacitou až 32 GB. Telefon se bude prodávat ve stříbrném a černém provedení.

Podle prvních obrázků má na spodu 3 nutná ovládací tlačítka – HOME, MENU a ZPĚT. Na levé straně je pak uprostřed klasický miniUSB konektor sloužící pro nabíjení či synchronizaci s PC. Nad ním je dvojice tlačítek k ovládání hlasitosti. Z pravé strany je dole tlačítko nejspíšena  spoušť fotoaparátu a nad ním zapínací tlačítko POWER.

Pokud se podíváme nad displej, uvidíme kromě telefoního repráčku také přední kameru pro videohovory, promixity senzor (slouží k vypnutí displeje při volání a přiblížení k uchu) a další „tečka“ bude možná notifikační dioda. Protože se napájecí konektor nezdá být zalomený(tedy extUSB), musí tu někde být i výstupní konektor na sluchátka. A pokud se podíváme na zadní stranu je jasně patrné, že bude nahoře na středu umístěn klasický 3,5 mm jack.

and voda freebit 2

Na celkové hodnocení telefonu si musíme ještě počkat, ale pokud se tyto odhady vyplní a cena nebude přetažená, tak to bude celkem konkurenceschopný telefon.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Mobilní telefony