Internet

MrBeast je silný fenomén na YouTube

youtube nastaveni
Foto: pixabay.com, Tag: YouTube

MrBeast (@MrBeast), vlastním jménem Jimmy Donaldson, je americký youtuber, filantrop a podnikatel, který si získal slávu díky svým neobvyklým, často extrémním videím a štědrým darům. Narodil se 7. května 1998 ve městě Greenville v Severní Karolíně. V průběhu několika let se stal jednou z největších osobností na platformě YouTube, s miliony sledujících a miliardami zhlédnutí.

Začátky na YouTube

Jimmy Donaldson začal svou kariéru na YouTube již v roce 2012, kdy mu bylo pouhých 13 let. Zpočátku tvořil obsah zaměřený na videohry, zejména komentáře k hrám jako „Minecraft“ a „Call of Duty“. Po několika letech pokusů s různými formáty se mu podařilo najít svůj styl, který ho katapultoval k úspěchu. Jeho videa byla často založena na tématech jako jsou výzvy, experimenty, reakce na jiné tvůrce nebo na různé záhady internetového světa.

MrBeast je silný fenomén na YouTube
MrBeast je silný fenomén na YouTube

Rise to Fame: Originální obsah a extrémní výzvy

V roce 2017 MrBeast získal pozornost široké veřejnosti díky videu, ve kterém počítal do 100 000, což mu zabralo více než 40 hodin. Tento druh „extrémních“ videí se stal jeho vizitkou. Následovala další úspěšná videa, jako například „Poslední člověk, který se dotkne auta, ho vyhrává“ nebo „Dávám 1 000 000 dolarů někomu, kdo to nejvíce potřebuje“. Tyto výzvy byly nejen extrémní, ale často spojené s velkorysými dary.

MrBeast je známý tím, že do svých videí investuje obrovské částky peněz – ať už jde o charitativní dary, dárky pro své fanoušky nebo o nákladné experimenty. Například ve videu rozdával desítky tisíc dolarů bezdomovcům nebo zaplatil desítky účtů náhodných lidí v restauracích či obchodech.

Filantropie, charita a podnikání

Jedním z nejdůležitějších aspektů MrBeastovy kariéry je jeho důraz na filantropii. V roce 2019 spustil projekt Team Trees ve spolupráci s dalšími youtubery a neziskovou organizací Arbor Day Foundation. Cílem projektu bylo zasadit 20 milionů stromů po celém světě, což se nakonec podařilo, když se na tento projekt vybralo více než 20 milionů dolarů. V roce 2021 pak přišel s dalším velkým ekologickým projektem Team Seas, jehož cílem bylo vyčistit oceány od 30 milionů liber odpadu.

Kromě YouTube MrBeast také rozšířil svou činnost do dalších oblastí podnikání. Například založil vlastní virtuální restauraci MrBeast Burger, která nabízí doručování rychlého občerstvení v několika zemích světa prostřednictvím různých aplikací pro doručování jídla. Kromě toho také prodává vlastní značku čokolády s názvem Feastables, která je známá svým zaměřením na kvalitní a přírodní suroviny.

Dopad a budoucnost

MrBeast je jedním z nejsledovanějších tvůrců na YouTube, s více než 100 miliony odběratelů (k roku 2023). Jeho videa mají často virální potenciál, protože kombinují prvky zábavy, napětí a filantropie. Svou kariéru na YouTube využívá nejen k zábavě, ale také k tomu, aby změnil životy lidí a přispěl k řešení globálních problémů. Jeho schopnost přitahovat pozornost a inovovat ve svých videích ho činí jedním z nejvlivnějších tvůrců své generace.

MrBeast pokračuje v rozšiřování svých projektů a charitativních aktivit, a jeho kariéra naznačuje, že má potenciál být jednou z klíčových postav nejen na internetu, ale i v oblasti filantropie a podnikání.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Internet