Deaktivace

Zrušení služby Google+ pro běžné (osobní) účty k 2. dubnu 2019

Zrušení služby Google+ pro běžné (osobní) účty k 2. dubnu 2019. V prosinci 2018 jsme oznámili, že v dubnu 2019 ukončíme provoz Google+ pro běžné uživatele, protože je málo využívaný a je náročné takovou službu udržovat ve stavu, který by splňoval očekávání uživatelů. Chceme vám poděkovat, že jste Google+ používali, a informovat vás, co teď můžete udělat, například si stáhnout fotky a další obsah.

2. dubna budou váš účet Google+ a všechny stránky Google+, které jste vytvořili, zrušeny a z běžných účtů Google+ začneme mazat obsah. Videa a fotky z Google+, které máte v archivu alb nebo na stránkách Google+, budou také smazány. Svůj obsah si můžete stáhnout a uložit, jen to udělejte do dubna. Videa a fotky zazálohované ve Fotkách Google nebudou smazány.

Proces mazání obsahu z osobních účtů Google+, stránek Google+ a archivu alb bude pár měsíců trvat a nějaký obsah může po tu dobu zůstat zachován. Uživatelé mohou například stále vidět části svého účtu Google+ v protokolu aktivit a nějaký obsah na Google+ od běžných uživatelů může zůstat viditelný pro uživatele G Suite, dokud nebude Google+ pro běžné uživatele smazán.

Zrušení služby Google+ pro běžné (osobní) účty k 2. dubnu 2019
Zrušení služby Google+ pro běžné (osobní) účty k 2. dubnu 2019

Už od 4. února nebudete na Google+ moct vytvářet nové profily, stránky, komunity ani události. Další podrobnosti a aktuální informace týkající se ukončení služby najdete na úplném seznamu častých dotazůPokud vlastníte nebo moderujete komunitu Google+, můžete si z ní stáhnout a uložit data. Od začátku března 2019 bude z veřejných komunit možné stáhnout podrobnější data o každém příspěvku včetně jeho autora, obsahu a fotek. Další informace.

Pokud se na weby a do aplikací přihlašujete pomocí Přihlášení přes Google+, tato možnost přestane v následujících týdnech fungovat a v některých případech bude nahrazena možností Přihlášení přes Google. Tam, kde najdete možnost Přihlášení přes Google, se stále budete moct přihlásit pomocí svého účtu Google. Pokud jste Google+ používali k přidávání komentářů na svou nebo jinou webovou stránku, tato funkce bude z Bloggeru odebrána do 4. února a z ostatních webů do 7. března.

Všechny vaše komentáře přes Google+ na všech webech budou od 2. dubna 2019 smazány. Další informace. Pokud jste zákazníkem G Suite, Google+ pro váš účet G Suite by měl zůstat aktivní. Další podrobnosti získáte od svého administrátora G Suite. Brzo se také dočkáte nového vzhledu a funkcí. Další informace. Pokud jste vývojář a používáte rozhraní API Google+ nebo Přihlášení přes Google+, jak vás to ovlivní, se dozvíte tady.

Za celý tým Google+ vám děkujeme, že jste pomáhali dělat z Google+ tak skvělé místo. Jsme vděční za to, že se Google+ stal místem pro úžasnou skupinu talentovaných umělců, tvůrců komunit a předních odborníků. Bez vašeho zápalu a odhodlání by to nebylo ono.

Jak zrušit nebo deaktivovat účet na Instagramu? Nabídneme návod

Nedávno jsme se podívali na to, jak zrušit účet na Facebooku nebo celý Google účet včetně všech dat. Dnes se podíváme na to, jak zrušit váš profil na podobné sociální síti. Tentokrát se zaměříme na Instagram. Dostali jste se do bodu, kdy jste si řekli, že jste už příliš závislí na sociálních sítích? Trávíte na Instagramu příliš mnoho času? Pokud jste se rozhodli, že s tím chcete něco udělat, pak vám pomůžeme. V několika jednoduchých krocích si ukážeme jak účet deaktivovat, nebo permanentně smazat. Nejde o nic složitého, ale ne každý je v tomto zběhlý a třeba někomu náš návod pomůže.

Jak zrušit nebo deaktivovat účet na Instagramu? Nabídneme návod
Jak zrušit nebo deaktivovat účet na Instagramu? Nabídneme návod

Deaktivace Instagram účtu

Pokud si chcete dát od Instagramu pouze pauzu a deaktivovat tak váš účet pouze dočasně, pak je tato volba přímo pro vás. Veškerý obsah, který na vašem profilu je, bude bezpečně uložen na externích serverech, to znamená, že pokud jej zase po čase aktivujete, pak budete pokračovat tam, kde jste skončili. Nepřijdete tedy o žádné fotografie, komentáře nebo lidi, kteří vás sledují.

A nyní k samotné deaktivaci. Účet nelze deaktivovat přes aplikaci a musí být provedena přes počítač nebo mobilní prohlížeč.

  • 1) Přihlaste se na váš účet a dostaňte se na váš profil.
  • 2) Vyberte možnost upravit profil.
  • 3) Úplně vpravo dole je dočasná deaktivace vlastního účtu. Tu následně potvrďte.
  • 4) Budete otázáni, proč tuto akci provádíte. Odpovězte, zadejte vaše heslo a potvrďte.
  • 5) Váš účet je nyní dočasně deaktivován do doby, než si o jeho aktivaci následně sami nepožádáte.

Kompletní zrušení účtu na Instagramu

Pokud se tedy rozhodnete pro tuto možnost, pak musíte počítat jednou pro vždy s tím, že veškerá
data, fotky, komentáře nebo lidé, kteří vás sledují, budou nenávratně pryč. Jakmile jednou účet zrušíte, už jej nikdy neobnovíte. Stejně jako deaktivace, ani zrušení nelze provést za pomocí aplikace a akce musí být provedena za pomocí prohlížeče.

  • 1) Klikněte na odkaz (https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent/).
  • 2) Přihlaste se a nyní se vám odemkne možnost zrušení účtu.
  • 3) Objeví se dotazník, kde vyplníte, proč rušíte účet. Po vyplnění znovu zadáte heslo a potvrdíte.
  • 4) Klikněte na možnost smazat účet natrvalo.
  • 5) Blahopřejeme, už nejste více součástí Instagramu.

Jak zrušit nebo deaktivovat Facebook? Máme rady jak jej rychle zrušit

Jak zrušit modrý Facebook? Přemýšleli jste někdy tedy nad tím, že byste váš profil na Facebooku odstranili? Chcete to udělat, ale nevíte jak na to? Nevadí, dnes se na to podíváme trochu hlouběji a poskytneme vám návod jak váš profil deaktivovat nebo odstranit nadobro.

Z Facebooku se můžete nechat odstranit dokonce dvěma způsoby. Jeden z nich je dočasný a ten druhý trvalý. Je tedy jen na vás, pro kterou variantu se rozhodnete. Pokud se rozhodnete pro první způsob, tedy takzvanou deaktivaci účtu, pak na Facebooku nebudete dohledatelní a nebudete jej moc používat, nicméně to platí pouze do doby, kdy se rozhodnete vrátit. A jedním kliknutím opět svůj profil oživíte.

Jak zrušit nebo deaktivovat Facebook? Máme rady jak jej rychle zrušit
Jak zrušit nebo deaktivovat Facebook? Máme rady jak jej rychle zrušit

Deaktivaci profilu na Facebooku provedeme jednoduše

Po úspěšném přihlášení na tuto sociální síť se stačí dostat do nastavení (https://facebook.com/settings), rozkliknete záložku Obecné -> Správa účtu a po pravé straně uvidíte možnost Upravit. Zde se vám otevře několik funkcí, mezi kterými najdete i námi hledanou Deaktivaci účtu. Po úspěšné deaktivaci odeberete ze sociálních sítí naprostou většinu vašeho obsahu. Ale některé údaje, jak píše samotný Facebook zde zůstanou. Mělo by se jednat o soukromé zprávy, nebo vaše jméno v seznamech přátel.

Deaktivace tedy spočívá v tom, že se na síti stanete víceméně neviditelnými. A jelikož při této akci stále zůstává veškerý obsah od vás na serverech Facebooku, tak je kdykoliv možno jej aktivovat zpět. Samozřejmě je možné odstranit účet i trvale, ale to už je o něco složitější. Toto rozhodnutí je trvalé a nezvratné, proto pokud se k tomuto kroku uchýlíte, máte ještě předtím možnost si stáhnout veškerá data, se kterými jste po celou dobu pracovali. Všechny fotky, texty, zprávy. To vše jde stáhnout do vašeho PC za pomocí jednoduchého nástroje, který poskytuje samotný Facebook. Pokud o vaše data nemáte zájem, pak tento krok přeskočte a vrhneme se na trvalou deaktivaci.

Jak trvale zrušit účet na Facebooku?

Tuto funkci byste těžko hledali na svém profilu, protože je dokonale schovaná a mohlo by vám trvat i několik desítek minut, než na ni sami omylem narazíte. Proto doporučujeme použít tento odkaz, který vás přesměruje tam, kam potřebujete (https://www.facebook.com/help/delete_account).

Nyní už jen musíte několikrát potvrdit, že opravdu chcete nenávratně váš účet odstranit, zadat několikrát heslo a opsat CAPCHA kód. Po úspěšném proklikání započne samotné odstraňování, které trvá 90 dní a nelze nijak urychlit. Během tohoto odpočtu máte možnost si vše ještě rozmyslet a účet obnovit. Pokud ovšem celých 90 dní uplyne, pak je váš účet konečně nadobro pryč a už nikdy nepůjde založit ze stejného emailu.