Novinky ze světaTiskové zprávy

Zrušení služby Google+ pro běžné (osobní) účty k 2. dubnu 2019

Zrušení služby Google+ pro běžné (osobní) účty k 2. dubnu 2019. V prosinci 2018 jsme oznámili, že v dubnu 2019 ukončíme provoz Google+ pro běžné uživatele, protože je málo využívaný a je náročné takovou službu udržovat ve stavu, který by splňoval očekávání uživatelů. Chceme vám poděkovat, že jste Google+ používali, a informovat vás, co teď můžete udělat, například si stáhnout fotky a další obsah.

2. dubna budou váš účet Google+ a všechny stránky Google+, které jste vytvořili, zrušeny a z běžných účtů Google+ začneme mazat obsah. Videa a fotky z Google+, které máte v archivu alb nebo na stránkách Google+, budou také smazány. Svůj obsah si můžete stáhnout a uložit, jen to udělejte do dubna. Videa a fotky zazálohované ve Fotkách Google nebudou smazány.

Proces mazání obsahu z osobních účtů Google+, stránek Google+ a archivu alb bude pár měsíců trvat a nějaký obsah může po tu dobu zůstat zachován. Uživatelé mohou například stále vidět části svého účtu Google+ v protokolu aktivit a nějaký obsah na Google+ od běžných uživatelů může zůstat viditelný pro uživatele G Suite, dokud nebude Google+ pro běžné uživatele smazán.

Zrušení služby Google+ pro běžné (osobní) účty k 2. dubnu 2019

Zrušení služby Google+ pro běžné (osobní) účty k 2. dubnu 2019

Už od 4. února nebudete na Google+ moct vytvářet nové profily, stránky, komunity ani události. Další podrobnosti a aktuální informace týkající se ukončení služby najdete na úplném seznamu častých dotazůPokud vlastníte nebo moderujete komunitu Google+, můžete si z ní stáhnout a uložit data. Od začátku března 2019 bude z veřejných komunit možné stáhnout podrobnější data o každém příspěvku včetně jeho autora, obsahu a fotek. Další informace.

Pokud se na weby a do aplikací přihlašujete pomocí Přihlášení přes Google+, tato možnost přestane v následujících týdnech fungovat a v některých případech bude nahrazena možností Přihlášení přes Google. Tam, kde najdete možnost Přihlášení přes Google, se stále budete moct přihlásit pomocí svého účtu Google. Pokud jste Google+ používali k přidávání komentářů na svou nebo jinou webovou stránku, tato funkce bude z Bloggeru odebrána do 4. února a z ostatních webů do 7. března.

Všechny vaše komentáře přes Google+ na všech webech budou od 2. dubna 2019 smazány. Další informace. Pokud jste zákazníkem G Suite, Google+ pro váš účet G Suite by měl zůstat aktivní. Další podrobnosti získáte od svého administrátora G Suite. Brzo se také dočkáte nového vzhledu a funkcí. Další informace. Pokud jste vývojář a používáte rozhraní API Google+ nebo Přihlášení přes Google+, jak vás to ovlivní, se dozvíte tady.

Za celý tým Google+ vám děkujeme, že jste pomáhali dělat z Google+ tak skvělé místo. Jsme vděční za to, že se Google+ stal místem pro úžasnou skupinu talentovaných umělců, tvůrců komunit a předních odborníků. Bez vašeho zápalu a odhodlání by to nebylo ono.

Doporučeno pro vás >

Komentuj článek

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *