Mobilní telefonyZe světa IT

Smartphone: Samsung Galaxy Alpha

O tom, že dominantní Samsung chystá prémiový smartphone s „prémiovou“ cenou s kovovým tělem se často spekulovalo nejen na tuzemských magazínech. Měl přijít Prime, tak se nakonec nestane, těšit se můžeme na jihokorejský Samsung Galaxy Alpha. Jak je na tom samotná specifikace a cena tohoto telefonu s Androidem?

Přední straně zařízení dominuje Super AMOLED displej s úhlopříčkou 4,7 palce a HD rozlišením (1 080 x 720 pixelů), což znamená 312 ppi pro oko uživatele. Mobilní telefon bude pohánět osmijádrový stájový křemíkový čip Exynos (Octa-Core) se čtyřmi jádry taktovanými na 1,8 GHz a čtyřmi jádry s taktem 1,3 GHz.

Samsung Galaxy Alpha (Smartphone)

Procesoru Exynos 5433 (v benchmarku AnTuTu dosahuje hodnoty 40 303, je tedy přesně mezi prvním procesorem Tegra K1 a Snapdragonem 805) budou dělat datovou společnost 2GB operační paměti RAM, vnitřní úložiště pak nabídne 32GB místa pro data či multimediální soubory. Interní úložiště nebude možné díky kovovému tělu rozšířit paměťovou kartou. Operační systém je samozřejmě opět od Googlu, jedná se o verzi KitKat 4.4.

Běžnou uživatelskou konektivitu obstará WiFi modul, úsporný Bluetooth ve verzi 4.0, USB 3.0, LTE Cat 4, 3G HSPA, GPS a sekundární systém GLONASS. Zařízení nabídne také „finess aplikace“, snímač otisku prstů a měřič tepové frekvence, stejně jako předcházející vlajkový model společnosti. Spekuluje se o nanoSIM kartě a 64gigabajtové verzi zařízení.

A jak to vypadá s cenou pro koncového zákazníka? Předem musíme čtenáře upozornit, že vycházíme z brazilské ceny telefonu. Mobilní telefon má stát 2 399 brazilských realů, což je v aktuálním přepočtu asi 21 800 Kč. Cena pro USA či evropský trh bude samozřejmě nižší díky cenové politice v Brazílii. Logika dává za pravdu ceně ještě nižší, než u modelu Galaxy S5 – 14 000 korun pro český trh? Fotky z akce zveřejnil zahraniční server Sammobile.com.

Zadní strana poskytne uživateli 12 MPx digitální fotoaparát samozřejmě s LED bleskem a zoomem. Přední strana pak nabídne 2,1 MPx kamerku pro videohovory či selfies. V těle je samozřejmě ukrytý i akumulátor o celkové kapacitě 1 860 mAh, opět pro jednodenní provoz na jedno nabití. Podtrženo a sečteno. Mobil může být alternativou pro přicházející iPhone 6 od Applu. Zdárně tak může stylově rozšířit samotné portfolio řady Samsung Galaxy.

Společnost chce vyslyšet tužbu uživatelů po prémiových telefonech s Androidem. Přece jen chce náruživý uživatel za spousty peněz něco kvalitně hmatatelného. Nebo chce Samsung na svém prémiovém smartphonu Galaxy Alpha vyzkoušet kovový vzhled a celkovou prodejnost zařízení? Samotné představení jihokorejského telefonu by mělo proběhnout na zářijovém veletrhu IFA v Berlíně (startuje 5. a končí 10. září 2014).

Specifikace, cena a dostupnost mobilu s názvem Samsung Galaxy Alpha:

  • Displej: Dotykový, 4,7 palcový, HD Super AMOLED, 1 080 x 720 pixelů
  • Procesor: Osmijádrový, Exynos 5433, 4x 1,8 GHz a 4x 1,3 GHz
  • Uživatelská paměť: 2 GB RAM, interní až 32 GB, bez slotu pro kartu
  • Fotoaparát: 12 MPx, FHD záznam, přední 2,1 MPx, LED blesk
  • Operační systém: Google Android 4.4 KitKat
  • Mobilní sítě: GPRS, EDGE, UMTS, HSPA, 3G, LTE
  • Ostatní: WiFi, Bluetooth, GPS, GLONASS, microUSB port
  • Snímače: Proximity, gravity, světelný, akcelerometr, biosenzory
  • Dostupnost: Představení IFA Berlín 2014
  • Rozměry: 133 x 67 x 6-7 mm?
  • Hmotnost: ? gramů
  • Akumulátor: 1 860 mAh
  • Barva provedení: Černá, bílá
  • Cena: 16 999 korun pro CZ trh

Jaký máte názor na kovový Samsung? Jakou cenovku bude mít pro evropské peněženky? Vyplní se na 100% touha po mobilním telefonu, který za spoustu peněz bude opravdu stát? Určitě se o své názory podělte do komentářů pod touto novinkou.

MŮŽE SE VÁM TAKÉ LÍBIT ▼

Komentuj ▼

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Více článků ► Mobilní telefony